Какво не представлява ellaOne®?

НЕ е редовен метод за контрацепция

Не трябва да използвате ellaOne® като редовен метод за контрацепция. Хапчето за спешна контрацепция е резервен метод за предотвратяване на бременност и трябва да се използва само в инцидентни случаи.

НЕ е контрацептив, който да предпазва при бъдещ полов контакт

Ако след като сте взели ellaOne® отново имате полов контакт без предпазни средства, хапчето няма да ви предпази от забременяване . Трябва да използвате бариерен метод за предпазване, например презерватив, при всеки полов контакт до следващата ви менструация. Ако в момента използвате контрацептивни хапчета, продължете да ги вземате, както обикновено, като започнете от деня след вземането на ellaOne®. Не забравяйте също така да използвате презервативи при всеки полов контакт до следващата ви менструация.

НЕ се използва за предизвикване на аборт

ellaOne® действа, като отлага отделянето на яйцеклетката. Ако сте бременна, вече е твърде късно за спешна контрацепция, тъй като нейното действие е да предотврати започването на бременността. Така че не трябва да вземате ellaOne®, ако вече сте бременна.

ellaOne® не влияе върху вашия фертилитет

При желание за полов контакт след прием на ellaOne® използвайте бариерен метод на контрацепция до следващата ви менструация. Това се налага, тъй като фертилитетът ви може да се възстанови много бързо.